Dwie osoby trzymające się za ręcę. Barwy Ukrainy.

Od piątku, 8 kwietnia w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Sędziejowicach będzie dyżurował psycholog, mówiący w języku ukraińskim, rosyjskim oraz polskim. Obywatele Ukrainy, którzy potrzebują pomocy psychologicznej w trudnej sytuacji związanej z wojną, mogą otrzymać bezpłatną pomoc specjalisty.

Konsultacje psychologiczne dla osób dorosłych i dzieci będę się odbywały w poniedziałki i wtorki , w godz. 16.00 – 18.00 w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Sędziejowicach. Na spotkanie z psychologiem można umawiać się pod nr tel. 43 677 15 81.
Mieszkańcy gminy Sędziejowice, którzy doświadczają lęku, nie mogą sobie poradzić z niepokojem wywołanym wojną w Ukrainie, również mogą otrzymać wsparcie psychologiczne.

UA
з п'ятниці 8 квітня в Комунальний центр соціальної опіки в Сендзейовіце чергуватиме психолог , який розмовляє українською, російською та польською мовами. Громадяни України які потребують психологічної допомоги в складній ситуації, пов’язаній з війною, можуть отримати безкоштовну допомогу від фахівця.
Психологічні консультації для дорослих та дітей:

Психологічні консультації для дорослих та дітей проводитимуться по понеділках та вівторках з 16:00 до 18:00 у міському центрі соціальної допомоги в Сендзієвіце. Записатися на прийом до психолога можна за номером 43 677 15 81.

Жителі ґміна Сендзейовіце, які відчувають тривогу, не можуть впоратися з тривогою, викликаною війною в Україні,також можуть отримати психологічну підтримку від фахівців.